Sett på sistone

Diskussioner om film, TV och videoutgåvor.

Moderators: Jönas, Rolfen, Hellbender

User avatar
Gory-Glory
Posts: 4930
Joined: Fri Apr 01, 2005 23:56
Location: Skåneland
Contact:

Re: Sett på sistone

Post by Gory-Glory » Sun Dec 30, 2018 16:36

Jönas >>> Lång och fin recension :thumbup:

Henke >>> Vilka fina VHS :drunk:

Igår såg jag på

Tuberkulose
Bolag: Absurd Produktion - Tyskland
Format: Liten Boxbox DVD PAL Region 2
Nummer: 706/1000

Image

https://www.imdb.com/title/tt3506542/

Tyskt tal och ingen text
Widescreen 1.66:1

Tuberkulose är en tysk lågbudget splatterkomedi från år 2007 som var Stefan & Krister humor med att folk drack sig fulla och ramlade och lite inslag av splatter. Sen så har en av killarna en dålig peruk och ser ut som en Robert Gustafsson karaktär.

Filmen klockade in på 63 minuter och var inte mycket att hurra över. Den kändes som en film som någon har gjort på en filmkurs.

4/10
Only God Can Judge Me

magnus
Posts: 2419
Joined: Fri Mar 18, 2005 22:18

Re: Sett på sistone

Post by magnus » Sun Dec 30, 2018 22:57

---Har ägnat mellandagsledigheten åt att beta av en radda till av 2018 års skräck & sci-fi filmer----
PATIENT ZERO - Variant på DAY OF THE DEAD där mänskligheten smittats av rabies och bunkern de osmittade, inklusive opålitliga militärer, håller till i är betydligt mer välfylld med folk. Men inte hjälper det. Saknar helt Romeros känsla för det absurda, alla smittade ser ut som kampsportare och det finns ingen kreativ gore - vad är då poängen? Jag hittade inte direkt någon i varje fall...
THE CLOVERFIELD PARADOX - Energiförråden är uttömda på jorden men en rymdstation ska lösa det på något vis, tyvärr hamnar det i en annan dimension istället. Idén med multiversum har aldrig fascinerat mig något vidare och här används den som man kan tänka sig, en kvinnas barn har dött men i den här dimensionen lever de osv. Mycket stå-och-prata i kontrollrum á la Star Trek och rätt trist överlag med ett slut som bara är för dumt.
HELL FEST - Kött-och-potatis slasher där maskförsedd knivman har ihjäl ungdomar på väldigt avancerat spökhusnöjesfält. Kunde vart lite fler mord, men sånt här är ju alltid kul. Även den här helt klart avsedd för unga tjejer.
THE HOUSE THAT JACK BUILT - Läste för ett tag sen, tror det var i den där tidningen som finns på sas-flyg, att von Trier tänkte sig att medelålders kvinnor skulle se den här seriemördarfilmen, de älskar att gotta sig åt sånt enligt honom. Det är väl även den gruppen som går mest på bio så vi får se om den blir en succé. Fullständigt vrickad är den i vilket fall. Totalt tok. Möjligen en smula repetetativ då det staplas mordhändelser på varandra, och vet i tusan om jag kan säga att den är "bra", men klart ett måste att se för den som gillar grotesk film. Får vi se Hitler? Vi får se Hitler. Rekommenderas.
GHOST OF CAMP BLOOD - Mark Polonias senaste och fast han gjort film i över 30 år ser det fortfarande ut som öppna kanalen. Men man får ge honom att det är kort och händelserikt, En clownmaskmördare kommer tillbaks från andevärlden och fortsätter på inkört spår med sin machete. Allt är förvirrat och effekterna på pruttkuddenivå. Kan inte annat än erkänna att jag gillar sånt här skräp.
STRANGE NATURE - Det börjar dyka upp missbildade grodor i en liten stad i Minnesota och samtidigt verkar det som en mördare härjar för folk som är ute i den sjönära naturen försvinner. Såsmåningom börjar det födas bebisar med extra armar och andra hopplösa missbildningar och mödrarna dör i plågor efter ett tag. Allt verkar bero på parasiter som frodas i sjön efter att man bytt till ekologiska besprutningsmedel på stadens lantbruk. Det bjuds även på dreglande vargar med två huvuden som sliter tarmar ur poliser. Mellan varven känns den som ett familjedrama vilket bidrar till att förhöja de helschyssta effekterna (i gummi) när de väl kommer.Tror det här är årets film för mig, riktig härlig!
THE NIGHT EATS THE WORLD - En kille somnar på en fest och morgonen efter är Paris fyllt med zombies. Han förskansar sig i hyreshuset och låter dagarna gå. Bland annat spelar han trummor, skjuter paintball på döingarna som stapplar runt utanför och pratar med den äldre zombieherre han låst in i hissen. När det till sist dyker upp en till överlevande lyckas han skjuta henne på fläcken. Som en mer arty LAST MAN ON EARTH och jag tycker det funkar. Zombierna rör sig snabbt, är helt tysta och verkar konserverade. Det är väldigt lite prat men inte så segt som man kunde tro. Klart skapligt.
A QUIET PLACE - En till tyst film, men nu är det rymdinvasion som är problemet. Spindelliknande aliens utan ögon men med bra hörsel har ihjäl alla som låter så det gäller att trippa på tå och tala teckenspråk. En familj på gård försöker sig på det. Jag gillar att man fått en idé och sedan genomfört den konsekvent, och filmen är bitvis rafflande men också aningens småtråkig.
ANNIHILATION - En grupp med fem kvinnliga forskare skickas in i det mystiska Område X där växtligheten tagit över och varifrån ingen återvänt förutom en man som var förändrad både biologiskt och psykiskt. Jag läste nyligen boken den här bygger på (heter "Avgrund" på svenska), den var väl inte helt lyckad och det är verkligen inte filmen heller. Precis allt som ändå gjorde boken speciellt är borta och istället är det standard smyga med vapen och bryta ihop. Allt ser konstgjort ut, så att snarare än att färdas in i märklig djungel är det som de hamnar i Toy Story, tempot är segt, musiken kass. Ett riktigt bottennapp.
4/20 MASSACRE - Några lesbiska tjejer drar till skogen för att campa och röka på (en ser ut som Anna Kindberg Batra, en som greve Grishnackh), skogsvaktarn säger "håll er till leden", jaja säger de. Lättsam slasher med mycket snack, duktig gore men inget naket (vilket kanske var lika bra den här gången).
THE DEVIL´S DOORWAY - Det verkar som det inte är så populärt med "found footage"-skräckisar längre, men här var i alla fall en. Ska vara det upphittade filmerna från ett par prästers undersökning av ett kloster i Nordirland 1960 där jungfru Maria statyer börjat blöda från ögonen. Vi får spökbarn, elak mother superiour, djävulskap och såklart irrande i underjordiska tunnlar. Kanske lite väl mycket av det sistnämnda. Men det är väldigt välgjort, ser ut att vara filmat på 16mm, och effektivt.
UNDER THE SILVER LAKE - En slackerkille träffar en trevlig granntjej som bjuder över honom nästa dag, men när han kommer dit är lägenheten utrymd. Så han börjar leta efter henne och hittar ledtrådar på de mest osannolika ställen, som i serietidningar, gamla flingpaket och genom att spela skivor baklänges. Den här filmen påminner om Daniel Clowes serier - mystiska symboler, dolda budskap i popkultur, referenser till gamla filmstjärnor, en något forcerad excentricitet, sekter samt en handling som rör sig framåt utan motstånd, en sak leder hela tiden vidare till en annan. Precis som med de serierna tycker jag det är både aningen irriterande och behagligt att se på. Känns som en rätt bra sammanfattning på filmåret 2018.
---Det var det, mitt nyårslöfte får bli att hänga med lite bättre nästa år så jag slipper ta allt de sista veckorna.---

User avatar
Gory-Glory
Posts: 4930
Joined: Fri Apr 01, 2005 23:56
Location: Skåneland
Contact:

Re: Sett på sistone

Post by Gory-Glory » Mon Dec 31, 2018 0:46

Idag såg jag på två filmer som är gjorda efter Stephen Kings böcker

Creepshow
Bolag: Warner Home Video - USA
Format: DVD NTSC Region 1

Image

https://www.imdb.com/title/tt0083767/

Engelskt tal och engelsk eller fransk text
Widescreen 1.85:1

Creepshow är en amerikansk skräckfilm från år 1982 som är regisserad av George A. Romero som består av 5 stycken kortfilmer som bla handlar om en gammal man som återvänder från graven på farsdag för att han vill ha sin tårta som han aldrig fick. En annan film handlar om att Leslie Nielsen hämnas på Ted Danson med att gräva ner han i sanden på en strand.

Kortfilmerna var underhållande och bjöd på spänning och lite gore.

6/10

Creepshow 2
Bolag: Atlantic Film AB
Format: DVD PAL Region 2

Image

https://www.imdb.com/title/tt0092796/

Engelskt tal och svensk, dansk, norsk, finsk text
Widescreen 1.85:1

Creepshow 2 är en amerikansk skräckfilm från år 1987 som är regisserad av Michael Gornick som består av tre kortfilmer som den första handlar om att George Kennedy och hans fru driver en lanthandel i Arizona som blir rånade av tre skrukar. Hans tokabsindian i trä som står utanför butiken vaknar till liv och hämnas på skurkarna.

Den andra filmer handlar om att två killar och två tjejer ska bada i en sjö på hösten, dom simmar upp till flotten ute i sjön men blir attackerade av en oljepöl i sjön.

Den tredje filmen handlar om att en tjej som spelas av Lois Chiles som var med i Moonraker kör på en liftare som verkar vara odödlig som hänger sig kvar på hennes bil när hon försöker att bli av med honom.

Filmen var riktigt bra och bättre än ettan.

7/10
Only God Can Judge Me

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Mon Dec 31, 2018 3:56

tack, mange. håller med
om att creepshow 2 är
bättre än första filmen.
20181231_033934.jpg
20181231_033934.jpg (718.87 KiB) Viewed 1772 times
näst bästa filmen från
nya zeeland. bad taste
ligger fortfarande etta.

bilåkarrulle i stil med
two-lane blacktop, men
betydligt trevligare.

/HA

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Sun Jan 06, 2019 1:34

lite argento;
20190106_011133.jpg
20190106_011133.jpg (692.65 KiB) Viewed 1675 times
20190106_011205.jpg
20190106_011205.jpg (598.51 KiB) Viewed 1675 times
såg även om "ljudet från
kristallfågeln" som svt
visade för några år sedan.

/HA

Pungkonturer
Posts: 2410
Joined: Fri Jul 11, 2008 17:32

Re: Sett på sistone

Post by Pungkonturer » Sun Jan 06, 2019 9:10

magnus wrote:
Sun Dec 30, 2018 22:57
---Har ägnat mellandagsledigheten åt att beta av en radda till av 2018 års skräck & sci-fi filmer----
Som alltid är det kul att läsa dina små recensioner, Magnus, och framförallt skönt att slippa se skräpet själv. :D Den enda av dessa som verkade ens en smula intressant var Strange Nature. Men som sagt, roligt att läsa (och så får man ju chansen att hänga med någorlunda i modern skräpfilm)!

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Tue Jan 08, 2019 3:55

20190106_011403.jpg
20190106_011403.jpg (748.85 KiB) Viewed 1615 times
20190106_010909.jpg
20190106_010909.jpg (718.83 KiB) Viewed 1615 times
/HA

User avatar
Gory-Glory
Posts: 4930
Joined: Fri Apr 01, 2005 23:56
Location: Skåneland
Contact:

Re: Sett på sistone

Post by Gory-Glory » Tue Jan 08, 2019 12:36

Henke >>> Riktigt coola VHS som du har sett på :thumbup:
Only God Can Judge Me

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Wed Jan 09, 2019 4:32

tack, mange.
sc.jpg
sc.jpg (903.71 KiB) Viewed 1566 times
felissa_rose_by_henrikhaandersson_d7jf44b-pre.jpg
felissa_rose_by_henrikhaandersson_d7jf44b-pre.jpg (53.09 KiB) Viewed 1566 times
s.jpg
s.jpg (724.6 KiB) Viewed 1566 times
/HA

User avatar
Argento Rules
Posts: 2260
Joined: Tue Sep 09, 2008 12:59

Re: Sett på sistone

Post by Argento Rules » Wed Jan 09, 2019 15:20

magnus wrote:
Sun Dec 30, 2018 22:57
STRANGE NATURE - Det börjar dyka upp missbildade grodor i en liten stad i Minnesota och samtidigt verkar det som en mördare härjar för folk som är ute i den sjönära naturen försvinner. Såsmåningom börjar det födas bebisar med extra armar och andra hopplösa missbildningar och mödrarna dör i plågor efter ett tag. Allt verkar bero på parasiter som frodas i sjön efter att man bytt till ekologiska besprutningsmedel på stadens lantbruk. Det bjuds även på dreglande vargar med två huvuden som sliter tarmar ur poliser. Mellan varven känns den som ett familjedrama vilket bidrar till att förhöja de helschyssta effekterna (i gummi) när de väl kommer. Tror det här är årets film för mig, riktig härlig!
Helt underbar recension som gjorde mig grymt intresserad av att se denna film. :D

Antar att det inte är någon svensk utgåva, är det en engelsk eller amerikansk utgåva du sett???

Fan, måste verkligen beställa denna film.

TACK för tipset!! :thumbup:
There can only be one - Argento Rules

User avatar
Gory-Glory
Posts: 4930
Joined: Fri Apr 01, 2005 23:56
Location: Skåneland
Contact:

Re: Sett på sistone

Post by Gory-Glory » Thu Jan 10, 2019 0:00

Henke >>> Riktigt snygg den svenska VHSen av Sleepaway Camp :thumbup:

Fin teckning som du har gjort av Felissa Rose :D
Only God Can Judge Me

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Thu Jan 10, 2019 4:34

tack igen, mange.
felissa gillade den
också.
20190110_042117.jpg
20190110_042117.jpg (673.3 KiB) Viewed 1520 times
20190110_024029.jpg
20190110_024029.jpg (804.91 KiB) Viewed 1520 times
/HA

User avatar
Gory-Glory
Posts: 4930
Joined: Fri Apr 01, 2005 23:56
Location: Skåneland
Contact:

Re: Sett på sistone

Post by Gory-Glory » Thu Jan 10, 2019 23:30

Kul at Felissa gillade din teckning av henne :thumbup:

Hitch-Hike var riktigt snygg :D
Only God Can Judge Me

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Fri Jan 11, 2019 3:58

det svarta släppet
är snyggare. men
har aldrig blivit
av att jag uppd.
den.
20190111_034722.jpg
20190111_034722.jpg (810.8 KiB) Viewed 1483 times
/HA

Henke
Posts: 1613
Joined: Sat Mar 12, 2005 18:39

Re: Sett på sistone

Post by Henke » Sat Jan 12, 2019 4:01

20190112_034538.jpg
20190112_034538.jpg (836.4 KiB) Viewed 1453 times
20190112_034524.jpg
20190112_034524.jpg (661.61 KiB) Viewed 1453 times
20190112_010853.jpg
20190112_010853.jpg (731.51 KiB) Viewed 1453 times
/HA

Post Reply